Spijt van je tatoeage

Leuk zo’n tatoeage, maar na een aantal jaar zijn velen er weer op uit gekeken. Naar schatting heeft bijna 80 procent van de mensen met een tattoo er vroeg of laat spijt van. Dat kan zijn doordat er een naam van een ex op je lichaam prijkt maar ook omdat tattoos, zeker de oude, in kwaliteit afnemen. Maar wat te denken van mensen die door een nieuwe baan opeens niet meer kunnen rondlopen met puntjes op de hand of de slang in de nek? Spijt van je tattoo is dus zo vreemd nog niet.

Jaren geleden was het verwijderen van een tattoo een lastige en vooral pijnlijke klus. Velen kozen er daarom voor om te ‘coveren’. Dus een grote tatoeage over je oude tatoeage heen zetten. Tegenwoordig worden tatoeage verwijderd door middel van een laser. Veel minder pijnlijk (je voelt het helaas nog wel) en veel efficiënter. Pigment wordt afgebroken waardoor de tatoeage naar een aantal behandelingen onzichtbaar is geworden.

Een gat in de markt kan je het niet noemen, daarvoor wordt het al te massaal aangeboden. Maar goede business moet het wel zijn. Tatoeages weglaseren. Dat kan tegenwoordig en steeds vaker zonder echte pijn meer. Ik zeg ‘echte’ want je voelt het nog steeds als iemand met een laser je huid bewerkt. Maar wie (weer) mooi moet zijn, moet pijn lijden. Al is het maar een beetje. Een tattoo weghalen gebeurt met een laser. Bijvoorbeeld de lasers Quanta. Dit Italiaanse bedrijf richt zich specifiek op de cosmetische industrie en menig tattoo studio heeft er al eentje staan. Want waarom niet zetten en weglaseren onder één dak?

Een tattoo laser je niet zomaar weg. Hier gaan vaak zo’n 8 behandelingen overheen. En ja, het weglaseren is duurder dan het laten zetten. Het aantal behandelingen hangt af van de grote en kleur van de tattoo. Maar ook van de huid, die moet zich namelijk herstellen. Zo kunnen er makkelijk 6 weken tussen iedere behandelsessie zitten. Een simpele rekensom leert dus dat je zo een jaartje bezig bent om van een tattoo af te komen. Na iedere behandeling kunnen korstjes en blaartjes op de huid ontstaan. Deze gaan vanzelf weer over, de huid herstelt, waarna je volgende behandelsessie ingezet kan worden. Er komt dus nogal wat bij kijken. Die tattoo ben je niet zomaar kwijt. Dit zet toch aan het denken zodra je er eentje laat zetten…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s