Zachte lippen

Lipbalsem is een van de makkelijkste dingen om zelf te maken, ideaal om mee te beginnen! Op internet zijn hier veel verschillende recepten van te vinden om de lekkerste lipbalsem te maken. In dit stukje laat ik je kennismaken met een van de makkelijkste manieren om deze zelf te maken. Je kunt hierin ook nog zelf variëren en ingrediënten vervangen of aanvullen, wees creatief en probeer dingen uit! Wat heb je nodig?

  • Wat vaseline of bijenwas
  • Een bakje dat in de magnetron kan (en een magnetron dan ;-))
  • Een olie naar keuze of smaak (denk aan kokosolie of amandelolie)
  • En tot slot een potje om je eigen lipbalsem in te doen

Begin met het verwarmen van wat bijenwas of vaseline in de magnetron en wacht tot het gesmolten is. Mocht je niet over een magnetron beschikken, kun je dit ook doen door een pannetje met water te verwarmen. Smelt de vaseline in een bakje in het warme water. Zodra het goedje gesmolten is, kun je het gaan mengen met je zelfgekozen olie. Dit is eventueel ook te vervangen door wat honing of cacaopoeder. Giet het geheel in een potje en als het weer gestold is, is je lipbalsem klaar voor gebruik!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s