Verzorgingsproducten: waar op letten?

Tegenwoordig zijn verzorgingsproducten overal te koop: in de verzorgingswinkels, supermarkten, internet, social media, etc. Je kunt ze overal verkrijgen en de bekendste merken zijn ook gemakkelijk te vinden. Maar zijn deze producten wel goed voor je? Waar moet je eigenlijk op letten bij het aanschaffen van deze verzorgingsproducten? In dit blog leg ik je uit waar je op moet letten.

Natuurlijke basis
Producten moeten altijd zo goedkoop mogelijk geproduceerd worden om de kosten voor de consument zo laag mogelijk te houden. Helaas gaat dit ook ten koste van de kwaliteit. Een product die bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten heeft waarschijnlijk ook een duurder prijskaartje. Om de kosten zo laag mogelijk te houden worden er soms kunstmatige stoffen of goedkope andere ingrediënten gebruikt. Dit is natuurlijk ontzettend slecht voor je lichaam, maar toch mag het verkocht worden. Het is daarom beter voor een 100% natuurlijk product te kiezen en daarbovenop te kiezen voor 100% biologisch.

De prijs zegt niet altijd alles
Wanneer je denkt een ontzettend duur product te kopen, denk je waarschijnlijk ook dat je verantwoord bezig bent. Dit is helaas niet altijd waar. Soms kan de prijs eenmaal erg hoog zijn omdat het enorm populair is. Daarnaast hebben populaire enorm veel marketingbudget nodig waardoor het geld niet in jouw product gaat, maar eigenlijk in de naamsbekendheid. Je kunt dus beter een iets onbekender product kiezen.

Kies een betrouwbaar merk
Een erg betrouwbaar merk zijn bijvoorbeeld de Nu Skin producten. Zij hebben onder andere AP24 whitening tandpasta wat ervoor zorgt dat je tanden witter worden, maar wel op natuurlijke en biologische wijze. Daarnaast gaan al hun inkomsten naar de producten en niet naar de marketing.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s