Make-up voor de donkere huid

Voor iemand met een donkere huid is het eenmaal lastig om een geode make-up te vinden, want de kans is groot dat je huid verschillende ondertonen heeft, dan heb je weinig aan de meeste make-up van de grote merken. Maar met deze make-up tips kom je een heel eind.

1. Mix and match met foundation
Bij foundation is het belangrijk dat de kleur overeenkomt met je huid. Als donkere vrouw heb je vaak meerdere tinten en verschillende ondertonen in je gezicht. Ontdek eerst welke ondertonen en tinten hebt. Om je make-up er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien, is het belangrijk met de juiste kleur foundation te werken. Vaak is het midden van je gezicht wat lichter dan je voorhoofd. En omdat je verschillende kleuren in je gezicht hebt, mag je ook verschillende soorten foundation gebruiken. Wees kieskeurig als het op de kleur van de foundation aankomt, meng als het nodig is. En begin met het aanbrengen bij je haarlijn, als de foundation daar goed overeenkomt met je huidskleur kun je hem egaal over je hele gezicht aanbrengen.

2. Laat je lippen spreken
Ijzige kleuren en nudetinten doen weinig voor je lippen. Wil je toch het effect van een nude lippenstift kies dan voor een bruine tint die dicht bij je eigen huidskleur komt. Juist de warmere tinten complementeren je huidskleur en benadrukken de mooie vorm van je volle lippen. Vooral donkerrood en donkerpaars staan erg mooi bij een donkere huidskleur.

3. Vergeet je wenkbrauwen niet
Onderschat nooit de kracht van je wenkbrauwen. Accentueer je wenkbrauwen ook als je voor de au naturel look gaat. Ook al lijkt je haar pikzwart het is nooit helemaal zwart er zit veel meer donkerbruin in dan je op het oog ziet. Kies daarom voor je wenkbrauwen voor een donkerbruine wenkbrauwgel en nooit voor zwart.

4. Blush
Je hebt misschien wat minder keuze in kleuren qua blush dan iemand met een lichte huidskleur, maar donkerrood brengt je jukbeenderen sterk naar voren en gebruik bronzer voor natuurlijk stralende gloed in je gezicht.

5. Stralende huid
Als je geen zin hebt om je foundation te mixen, kun je er ook voor kiezen om je huid zo stralend mogelijk te maken door goede verzorging. Gebruik dan natuurlijke oliën in plaats van dag- en nachtcrème’s om je gezicht te verzorgen. Als je een vette huid hebt gebruik je zonnebloemolie, heb je een droge huid kies dan voor argan olie en voor de gecombineerde huid gebruik je jojoba olie.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s