Oogmake-up voor de kerst

Volgens de meeste het gezelligste periode van het jaar; kerst! Dat betekent lekker eten en gezelligheid. En je wilt er natuurlijk ook goed uit zien voor de feestjes en andere kerst- eetgelegenheden.

Zwarte oogmake-up met zilveren glitters

Benodigdheden

  • oogschaduw basis
  • zwarte oogschaduw
  • zwarte oogpotlood
  • dunne eyeliner kwast
  • kleine oogschaduw kwast
  • zwarte mascara
  • zilveren eyeliner (Tip: deze crystal eyeliner is perfect voor deze make-up tutorial!)
  • potje met glitters
  • glitter- of wimperlijm

Ga als volgt te werk

1. Maak je ogen goed schoon en zorg ervoor dat er geen viezigheden en mascara resten rondom je oog en tussen je wimpers zitten. Breng vervolgens een oogschaduwbasis aan over de hele breedte en lengte van je ooglid en smeer dit goed uit. Daarna trek je met je dunne eyelinerkwast en je zwarte oogschaduw een dun lijntje langs de bovenkant van je wimpers. Begin in je ooghoek en laat het lijntje steeds dikker uitlopen naar mate je aan de buitenkant van je ooglid komt.

2. Maak het uiteinde van de oogschaduw-eyeliner een ‘wing’. Doe dit met de dunste kant van de eyelinerkwast. Meer tips over het maken van de perfecte winged eyeliner vind je hier. Blend de oogschaduw ietwat uit door met een kleine oogschaduw kwast zachtjes over de oogschaduw te gaan.

3. Ga verder met de oogschaduw kwast en breng een beetje oogschaduw onder je ooglid aan. begin met een dun lijntje bij het midden van je onderste ooglid en trek deze steeds dikker naar buiten. Ga mee met de vorm van de wing die je al gemaakt hebt.

4. Teken vervolgens je waterlijn in met je zwarte oogpotlood om een mysterieuze look te creëren. Om nog meer dimensie te geven aan je oogmake-up kun je met de zwarte oogpotlood ook nog even over de oogschaduw op je onderste ooglid gaan en dit voorzichtig uitblenden.

5. Breng nu je mascara aan op je boven- en onderwimpers zoals je gewend bent. Je kunt eventueel gebruik maken van een wimperkruller.

6. Meng alvast wat glitters met de glitter- of wimperlijm zodat dit alvast aan elkaar kan hechten, maar zorg er voor dat het nog wel een beetje nat aanvoelt op het moment dat je het gaat aanbrengen op je oog.

7. Breng nu eerst een dun lijntje aan boven de zwarte oogschaduw op je bovenste ooglid. Doe dit met een zilveren eyeliner. Let op: dit is een secuur werkje! Volg precies de lijn van de zwarte oogschaduw en zorg dat je precies in de zelfde punt eindigt. Laat de zilveren eyeliner  goed opdrogen.

8. Breng vervolgens zoveel glitters als je wilt aan op rand van de zilveren eyeliner. Doe dit met je oogschaduwkwast en maak deze na gebruik goed schoon. Duw met je vingers de glitters nog even goed aan zodat ze goed hechten aan je oog. Laat het geheel opdrogen en voilá: Jij hebt een superzwoele, sparkling kerstlook tevoorschijn getoverd!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s