Oogmake-up & overhangende oogleden, hoe doe je dat?

We worden allemaal wat ouder en je wilt natuurlijk jezelf kunnen blijven opmaken. maar dat wordt steeds moeilijker. Je huid verandert langzamerhand en en het wordt steeds zwaarder. Je oogleden krijgen langzaam maar zeker last van de zwaartekracht en gaan wat meer naar beneden zakken.

Je wilt ze wel nog steeds kunnen opmaken, maar hoe doe je dat?

 

  • Gebruik een oogcreme bij het aanbrengen van je oogmake-up. Twee keer op een dag: ’s ochtends en ‘ s avonds. Op de rand van de oogkas, (het harde deel) en klopt dat zachtjes is van binnen naar buiten.
  • Gebruik altijd een oogschaduwbasis, die je aanbrengt in 1 of 2 stipjes en uitwerkt/inklopt met jouw vingers. Oogschaduwbasis breng je op de oogleden aan en eventueel ook op de onderste wimperrand als je daar ook oogschaduw wilt aanbrengen. Breng absoluut niet teveel aan, een heel klein beetje doet zijn werk al prima
  • Ga voor 2 goede make-up kwasten, die heb je echt nodig, de musthave is de MAC 224 kwast (of een soortgelijke blending brush van een ander merk) en eigenlijk is een fijner kwastje zoals de 219 pencil brush ook wel nodig. Zorg dat de kwasten zacht aanvoelen en toch stevig zijn om de oogschaduw goed te verdelen.
  • Gebruik nooit een te donkere kleur om de arcadeboog te accentueren, maar kies voor een vrij natuurlijke, lichte taupe kleur. Ben je donkerder van huidskleur, dan pas je de kleur uiteraard een en ga je bijvoorbeeld voor een matte bruine tint, zorg dat de kleur geen glitters of overdreven glans heeft.
  • Hou de kleur op het onderste ooglid licht vanaf de neusbrug tot boven de pupil, donkere kleuren hou je altijd aan de buitenkant van het oog
  • Een eyeliner of kohlpotlood is wel een aanrader, beperk die tot de wimperimplant als je er niet zo handig in bent, dat is heel makkelijk om te doen namelijk, je ziet niet echt een lijntje maar ook weer een schaduw die de wimpers accentueert
  • Wenkbrauwen zijn zo belangrijk, die liften het oog direct. Kam dus altijd de haartjes naar boven en zorg dat ze daar blijven met een wenkbrauwgel, -poeder of -wax.

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s