​Lenzenvloeistof kopen: Op deze functies moet je letten

Lenzenvloeistof kopen: Op deze functies moet je letten

Wil je lenzenvloeistof kopen om weer te kunnen genieten van goed zicht? Dan moet je eerst goed gaan bekijken welke vloeistof je nodig hebt. De vloeistof komt namelijk in meerdere varianten en het is goed om hierop te blijven letten. Daarnaast heb je verschillende specialisten die jou de vloeistof kunnen verkopen. Een van de specialisten waar je jouw aankoop kunt doen, is Lens2Day. Maar op welke functies moet je eigenlijk gaan letten? Onderstaande informatie geeft jou meer inzicht in alle functies, zodat je uiteindelijk niet een verkeerde aankoop gaat doen.

Lenzenvloeistof kopen voor reiniging

Lenzenvloeistof kopen kun je als eerste doen op basis van reiniging. Er zijn verschillende reinigingsvloeistoffen die ook uitsluitend hiervoor gebruikt mogen worden. In deze vloeistof zit namelijk een bepaalde bijtende stof die ervoor moet zorgen dat al het vuil van de lenzen af is. Denk bij vuil aan traanvocht en stof van de buitenlucht. Het is belangrijk om de lenzen niet direct vanuit deze vloeistof op jouw ogen te leggen. Je moet daarom altijd eerst naspoelen met water en overgaan op een andere vloeistof om de lenzen uiteindelijk op jouw ogen te kunnen leggen. Zo voorkom je veel irritaties.

Goed bewaren in speciale vloeistof

Een andere functie van lenzenvloeistof is bewaren. Lenzenvloeistof kopen om jouw lenzen in te bewaren is belangrijk, omdat de lenzen eenvoudig te beschadigen zijn. Er hoeft maar iets op te komen en er komen krasjes op. Dit vermindert automatisch jouw zicht. De vloeistof waar je jouw lenzen in kunt gaan leggen zorgt ervoor dat er geen vuil of schade op komt en je langer met de lenzen kunt gaan doen. Tevens ben je ervan verzekerd dat de lenzen niet uit gaan drogen, waardoor je ze eenvoudiger in kunt gaan doen en niet snel over hoeft te gaan op andere lenzen.

Sneller aan het oog hechten

Jouw lenzen indoen kan alleen wanneer je goede lenzenvloeistof kopen gaat die speciaal voor het inzetten bedoeld is. Een droge lens is namelijk niet eenvoudig in te doen en zal zich niet vastzuigen op het hoornvlies. Lenzenvloeistof kopen doe je dus ook op basis van deze functie. Je hebt hierdoor minder moeite om de lens aan het oog te laten hechten en de irritatie zal veel minder zijn. Droge lenzen kunnen immers ook weer nieuwe irritaties aan het oog met zich meebrengen en je bent veel minder lang bezig om de lenzen in te doen in de ochtend.

Het oog vochtig houden

Uiteindelijk kun je lenzenvloeistof kopen voor de bevochtiging van het oog. Ogen hebben van zichzelf een manier van bevochtigen door middel van traanvocht en knipperen. Echter zullen de lenzen het oogoppervlak afsluiten, waardoor je op een andere verzorging over moet gaan. Daarbij zal jouw oog eenvoudiger kunnen knipperen als de lenzen vochtig blijven. Je kunt hiermee dus de juiste conditie van het oog weer terugkrijgen zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen. Uiteindelijk ga je alleen maar profijt hebben als je deze vloeistof bij je draagt.

Lens2day is gespecialiseerd in contactlenzen, lenzenvloeistof en alle bijbehorende producten.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s