Hoe kun je bij jezelf gelnagels zetten?


Gel manicures zijn tegenwoordig de meest populaire keuze. Dat komt omdat ze lang meegaan en er geweldig uitzien. Hoewel veel schoonheidssalons gelnagels op je vingernagels kunnen aanbrengen, kun je dit in feite zelf thuis doen, op voorwaarde dat je over het benodigde gereedschap beschikt, zoals een nagellak set. Je moet natuurlijk wel weten hoe je het moet doen. Als je thuis een gel manicure wilt hebben, is hier een eenvoudige tutorial die je zal helpen dit te bereiken.

Bereid de tools voor die je nodig hebt

Voordat je met het proces begint, zijn er verschillende hulpmiddelen die je moet voorbereiden. Allereerst heb je de gel nagellak set nodig. Deze set wordt meestal geleverd met alles wat je nodig hebt om thuis gelnagels aan te brengen. Het bevat een gellak lamp, basis- en toplagen, remover en gelkleuren. De volgende hulpmiddelen die je nodig hebt, zijn pluisvrije doekjes, die je nagels schoon en droog houden voor wanneer je het product aanbrengt. Dan heb je aceton nodig. Pas echter op dat je dit niet op iets krijgt dat niet bedoeld is voor gebruik met aceton! Het is ook zeer ontvlambaar, dus houd het uit de buurt van open vuur of brandende sigaretten tijdens het gebruik. Het volgende gereedschap dat je nodig hebt, is een nagellakremover die wordt gebruikt om bestaande nagellak te verwijderen voordat je je nieuwe kleurlaag aanbrengt (indien nodig). Tot slot heb je nagellak nodig die past bij je gewenste kleurkeuze.

Maak je nagel schoon en breng een dunne laag aan

Je kunt het proces starten door je nagels schoon te maken met een pluisvrij doekje en aceton om eventuele olie te verwijderen. Aceton is een oplosmiddel, wat betekent dat het vuil en olie oplost. In dit geval lost het de lijm op die je gelnagellak op zijn plaats houdt, zodat je je  nieuwe kleur kunt aanbrengen zonder de manicure te beschadigen. Nadat je nagel schoon is, kun je beginnen met het aanbrengen van een dunne laag van de door jou gekozen gel basislak. Hard het vervolgens uit onder de lamp gedurende 1 minuut per laag (volgens de instructies van de fabrikant). Breng daarna nog een dunne laag basis aan, hard uit en herhaal totdat je de gewenste dekking of dekking hebt bereikt. Gewoonlijk zijn 2 tot 3 lagen voldoende om in één keer een volledige nagel dekking te krijgen.

Breng de eerste en tweede laag kleur nagellak aan

De volgende stap is om de eerste laag kleur gellak in het midden van de nagel met een lichte laag aan te brengen en uit te harden onder de LED/UV-lamp. De uithardingstijd is afhankelijk van je merk en hoe dik je het aanbrengt. Zorg ervoor dat je niet te veel kleurgellak aanbrengt en niet te lang uithardt. Nadat je de eerste laag kleurgellak hebt aangebracht, wacht je tot deze droog is en breng je een tweede laag aan. Uitharden tussen de lagen is belangrijk omdat het helpt om luchtbellen te elimineren en afbrokkelen te voorkomen. Na het uitharden van je tweede laag, mag je je nagels niet gedurende 12 uur blootstellen aan direct zonlicht. Het is omdat dit deuken of andere schade kan veroorzaken die het hele proces dat je hebt gedaan op basis van de stapsgewijze handleiding die hier wordt beschreven, zal verpesten.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s