DIY: Zelf oogschaduw maken

Hou je ervan om te experimenteren, wil je synthetische stoffen vermijden of heb je een gevoelige huid? Dan is het misschien wat voor jou om zelf oogschaduw te maken.

Je hebt heel veel manieren om zelf oogschaduw te maken. Zo heb je ook allerlei verschillende soorten oogschaduw. Wij nemen even het recept van geperste oogschaduw. Dit is bijvoorbeeld in oogschaduw paletten.

Je koopt losse micapoeder in verschillende kleuren en mengt dit samen tot je de goede kleur hebt. Als je dit hebt gedaan, wil je natuurlijk dat het niet los poeder blijft en daarvoor heb je een bindmiddel nodig. Dit is gewoon via internet te koop. Voeg het bindmiddel druppeltje voor druppeltje toe en meng het totdat het de textuur van nat zand heeft. Dit stop je in een leeg lippenbalsem doosje en daar leg je een velletje keukenpapier op. Hierop leg je weer een munt zodat het poeder samen geperst wordt en het echt compact wordt. Dit laat je ongeveer 2 uurtjes drogen met het keukenpapier erop, en na 2 uur is jouw oogschaduw klaar voor gebruik.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s