Waarom gebruiken we make-up?

Waar je ook naar toe gaat zie je vrouwen met make-up op. In de stad, bij een feestje, buiten of binnen. Je ziet het overal. Maar wat is eigenlijk de reden dat we make-up gebruiken?

 

Make-up wordt al eeuwen voor een schoonheidsideaal gebruikt en het schoonheidsideaal werd in verschillende culturen weer op een andere manier gezien.

  • In de tijd van het oude Egypte werden natuurlijke producten gebruikt om het gelaat een andere kleur te geven of gebruikte men kersensap op de lippen om hun lippen in te kleuren. Een lipstick kende ze toen natuurlijk nog niet ;-).
    – In de “pruikentijd” gebruikten vrouwen én mannen van adel make-up om hun gelaat witter te maken, dat schoonheidsideaal was een teken dat men niet vaak buiten kwam en dus geen zware arbeid hoefde te verrichten en dus van goede komaf was. Vrouwen uit de lagere arbeidersklasse werden eerder als een prostituee gezien wanneer zij make-up droegen.
    – De geisha’s gebruikten vroeger ook al veel make-up. Kenmerkend zijn het witte gezicht met rouge omcirkelde ogen en rode lippen.
    – In het midden-oosten gebruikte men make-up rondom de ogen om de ogen te beschermen tegen het woestijnzand.
    – In de negentiende eeuw zag men make-up als iets ordinairs dat alleen werd gebruikt door prostituees en filmsterren. Na de 2e wereldoorlog werd make-up hier in het Westen alweer wat meer geaccepteerd en nam zijn comeback. Dit was een korte samenvatting van de geschiedenis van het dragen van make-up om aan te kunnen geven hoelang make-up eigenlijk al wordt gebruikt. Ook zie je dat het gebruik van make-up ups en downs kent.

 

Op dit moment wordt het door alle meisjes en vrouwen gebruikt. Sommige hebben het nu zelfs altijd bij zich in de tas. En zie je ze altijd wel ff de wimpers bijwerken of dergelijke.

Maar de meeste voorkomende reden voor het gebruik van make-up is dat je door het gebruik van make up, je mooier, aantrekkelijker voelen kan voelen en dat zorgt er voor dat je wat zelfverzekerder bent. Sommige vrouwen gebruiken het om wat jonger te lijken en meisjes weer andersom, om wat ouder te lijken.

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s