Zelf dagcrème maken

Buiten dat Moisturizer je huid hydrateert, creëren ze ook een beschermend filmlaagje dat bacteriën en andere milieuverontreinigingen, die tot vlekken en andere beschadigingen van de huid kunnen leiden. En als je zelf een een dagcrème maakt, dan weet je ook wat er in is gestopt en hoef je niet onzeker te zijn over de ingrediënten. Buiten dat is het ook goedkoper en gezonder

Zelf dagcrème maken: recept

Doe 1 theelepel bijenwas in een kleine glazen of metalen kom. Zet de kom in een pan met 1 centimeter water. Verwarm het water tot de bijenwas smelt en roer totdat het gelijkmatig gesmolten en glad is. Bijenwas werkt als een emulgator en houdt de andere ingrediënten bij elkaar. Daarnaast verzacht en kalmeert het de huid.

Neem vervolgens ongeveer 30 gram aloë vera, zoethout extract of groene thee-extract. Al deze ingrediënten helpen bij het genezen en kalmeren van de beschadigde huid. Roer twee theelepels glycerine toe en een halve theelepel plantaardige olie (van bijvoorbeeld avocado of jojoba), cacaoboter of shea boter toe. Blijf roeren totdat de bijenwas begint af te koelen. Glycerine werkt als moisturizer en behoudt de natuurlijke vochtbalans. De op olie gebaseerde ingrediënten houden de huid zacht en soepel en werken vooral bij een droge huid.

Doe het mengsel vervolgens in een glazen pot van ongeveer een halve liter, omdat het basisrecept nog zal stollen. Wil je nog rozenwater of amandelolie toevoegen, zodat jouw crème lekker gaat ruiken? Zorg dan voor een iets grotere pot.

Naast zelf dagcrème maken, kun je nog veel meer producten thuis maken. Denk bijvoorbeeld aan tandpasta, gezichtsmaskers en wasmiddel. Door deze producten zelf te maken weet je precies wat erin zit en kun je het helemaal naar wens maken. Bovendien is zelf dagcrème maken een stuk goedkoper.

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s